Fo ga (Vietnámi gyömbéres csirkeleves tésztával)

  • 1 csirke, négy részbe vágva
  • 2 liter víz
  • 2 darab öt centis friss gyömbér
  • 2 közepes hagyma félbevágva
  • 2 kanál halszósz
  • 1 teáskanál egész bors (ha tudsz, használj rózsaborsot)
  • 1 csésze babcsíra
  • 200 g üvegtészta
  • fél liter húsleves (kockából is lehet)
  • 3 szál újhagyma vékony karikára vágva
  • 1 csésze friss, apróra vágott korianderzöld
  • fél csésze friss, apróra vágott mentalevél
  • 2 zöld citrom

A csirkét mosd meg, majd tedd fel a vízben f?ni. Tedd bele az egyik gyömbérdarabotés a hagymát. A forrásban lév? levesr?l szedd le a keletkez? habot. Add hozzá a halszósztés a borsot. Amikor a csirke megpuhult – 30-40 perc -, öntsd egy külön edénybe a f?z?lét, a húst pedig csontozd ki.

Forró vízben el?bb egy percig blansírozd a babcsírát, majd f?zd meg benne az üvegtésztát.

A maradék gyömbért reszeld le. A f?z?létés a húslevest forrald fel egy lábasban, a húst, babcsírátés tésztát oszd el négyfelé, majd mindegyikre merj egy kevés levest. Egy csipetnyi reszelt gyömbérrel tálald.

Related posts

Kommentelj